Check Mate – Geloof jij alles wat je ziet?

Voor meer informatie klik op deze link

Wij hebben een campagne opgezet waarmee wij de app Check Mate lanceerden die foto’s kan analyseren op manipulatie. Echter deze app is nooit ontwikkeld. Het is een initiatief geweest om aandacht te vragen voor het groeiend maatschappelijk probleem: Jongeren voelen zich ongelukkig over hun eigen uiterlijk bij het zien van onbereikbare ideaalbeelden online.

Het vergelijken van jezelf met anderen is van alle tijden. Maar door social media begint het steeds meer op een maatschappelijk probleem te lijken. Want waarmee vergelijken wij ons? Zijn de beelden realistisch? Of juist idealistisch?
In een tijd waarin we dagelijks geconfronteerd worden met bewerkte ideaalbeelden, zou de app Check Mate relativering kunnen bieden.

Door middel van fake campagne filmpjes en persbericht hebben wij jongeren doen laten geloven dat Check Mate eraan kwam. Zonder het daadwerkelijke bestaan maakte het idee van de app al heel veel los. Op deze manier hebben wij aandacht gekregen voor het groeiend maatschappelijk probleem; Jongeren voelen zich onzeker over hun eigen uiterlijk bij het zien van onbereikbare ideaalbeelden online.

Benieuwd naar ons vooronderzoek? Neem dan een kijkje op onze blogs!
Blog Luka
Blog Rosalie